• Home Slider01

Bouin LhyfeGrote vreugde bij de medewerkers van Lhyfe. Het Franse energiebedrijf is na jaren voorbereiding begonnen met de productie van groene waterstof op haar nieuwe bedrijfslocatie in de regio Vendee. De fabriek staat bij het Franse plaatsje Bouin en is rechtstreeks aangesloten op het naastgelegen windmolenpark aan de Frans Atlantische kust. Drie van de acht windmolens gaan aan de waterstoffabriek energie leveren.

Deze maand is het precies een jaar geleden dat de eerste steen voor de waterstoffabriek is gelegd. Het project vertegenwoordigd een investering van 6 miljoen euro. Daarvoor is een bedrijfshal van 700m2 gebouwd aangevuld met kantoren en een R&D-centrum. Volgens Lhyfe is deze industriële productie-installatie "een unieke technische prestatie en de eerste in zijn soort in de wereld."

Het Franse bedrijf maakt bekend dat inmiddels 627 kilogram waterstof is geproduceerd, dat moet de komende weken oplopen naar ongeveer 300 kilo per dag. Op termijn moet de fabriek 1000 kilo per dag kunnen leveren. De eerste klant is het waterstoftankstation La Roche-sur-Yon waar de eerste bussen op waterstof gaan rijden. Diverse gemeente in de regio hebben aangegeven voertuigen op waterstof te laten rijden, waaronder vuilniswagens.

In de fabriek van Lhyfe staat momenteel een electrolyser van 1 MW. Om een productie van 1000 kilo waterstof per dag te kunnen produceren komen daar de komende maanden nog twee electrolysers van 1 MW bij.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl