• Home Slider01

Mirai veiligheidstestGoed nieuws voor eigenaren van de waterstofauto Toyota Mirai. Het onlangs geheel vernieuwde model heeft de hoogste veiligheidscijfers behaald bij de nieuwste crashtests en evaluaties van het vermijden van botsingen. Het voertuig heeft zonder middenairbag toch een vijfsterrenresultaat gekregen van de Euro NCAP. Het mooie resultaat komt door de grotere afstand tussen de inzittenden voorin en een stevige constructie van de carrosserie.

Naast een uitstekende bescherming van de inzittenden bij een crash, heeft de Toyota Mirai de op één na hoogste score in de geschiedenis behaalde op het gebied van voetgangers- en fietsersbescherming. De Mirai is uitgerust met een 'actieve' motorkap om voetgangers beter te beschermen. De auto beschikt standaard ook over multi-collision-remming waardoor het voertuig na een aanrijding automatisch remt om secundaire aanrijdingen te voorkomen. De veiligheidsinstantie onderzocht ook eventuele onvoorziene naschokken van het waterstofsysteem na een reeks crashtests. Dat het voertuig op waterstof rijdt en waterstof meeneemt onder zeer hoge druk heeft op geen enkele wijze effect op de veiligheid van de auto.

De testinstantie komt tot de conclusie dat waterstof geen nadelig effect heeft op de veiligheid van de Mirai. Dit helpt om het vertrouwen van de consument op te winnen voor milieuvriendelijke voertuigen op waterstof.

Ook de Hyundai NEXO is al eerder als zeer veilige auto bestempeld.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl