• Home Slider01

Australie WarregoAutofabrikant H2X Global heeft grote plannen om in november in Australië een voertuig op waterstof te lanceren. De Warrego Ute zal een aantal maanden worden getest om in april 2022 definitief aan klanten te worden geleverd. Inmiddels neemt het bedrijf al bestellingen aan.

De meest opvallende waterstofauto wordt de Warrego Ute, met een actieradius van 500 km en een snelle tanktijd van 3-5 minuten. Daarmee moet het voertuig gaan concurreren met de bestaande concurrenten op fossiele brandstoffen. De Warrego Ute is de eerste in het totale aanbod van brandstofcelvoertuigen van het bedrijf die in de komende 24 maanden op de markt moeten worden geïntroduceerd.

Voor H2X-oprichter en CEO Brendan Norman is logisch dat H2X zich richt op voertuigen die intensief worden gebruikt voor commerciële doeleinden en deeldoeleinden waarbij de beschikbaarheid van het voertuig van cruciaal belang is. “Waterstof leent zich uitstekend voor professionele voertuigen die het zich niet kunnen veroorloven om lange tijd stil te staan, zoals nodig is bij het opladen van elektrische voertuigen op batterijen (BEV's). Batterijen hebben nadelen vanwege de beperkte verwachte levensduur en problemen met de ontmantelen van lithiumbatterijen.”

Het autobedrijf H2X Global bereidt zich ook voor op een notering op een grote wereldwijde beurs, eind dit jaar of begin volgend jaar. Het bedrijf voert momenteel een kapitaalverhoging door om zichzelf te positioneren als een fabrikant van hoogwaardige waterstofvoertuigen. Het is een goedgekozen moment, aangezien de markt voor brandstofcellen naar verwachting de komende vijf jaar zal verdubbelen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl