• Home Slider01

Amsterdam EyeIn een nieuwe film van een uur laten Nederlandse bedrijven zien op welk gebied zij al actief zijn met groene waterstof. De film ‘Waterstof, onze nieuwe energie?' ging deze week in première op National Geographic Channel. Een select gezelschap uit de waterstofwereld kwam een dag eerder naar het Eye in Amsterdam om de voorpremière te zien. Waterstof Magazine was erbij.

Presentatrice Anic van Damme reist voor de film door heel Nederland. Ze begint in Arnhem op het IPKW-terrein waar tal van waterstofbedrijven zijn gevestigd. Bij de technisch specialisten van ‘Alles over Waterstof’ krijgt ze uitleg over het doel van kleine voertuigen op groene H2.

Van klein gaat het vervolgens naar groot. In de havens van Groningen (Delfzijl) en Amsterdam wordt volop gewerkt aan de ontwikkeling van grootschalige opwek van waterstof in zeer innovatieve waterstoffabrieken. In Apeldoorn werkt Remeha aan de waterstofketel van de toekomst en bij onderzoeksinstituut KIWA, een paar kilometer verderop, bezoekt ze het waterstofhuis waar verschillende waterstoftoepassingen in praktijk worden getest. In Delft neemt ze een kijkje bij het Forze-team dat een compleet nieuw racemonster ontwikkelt dat 300 km per uur kan rijden. Op dezelfde universiteit werkt een ander team juist aan de aller zuinigste waterstofauto ter wereld. Presentatrice Anic van Damme kan het niet laten en perst zichzelf ook nog even in het voertuigje. Een vermakelijk gezicht.

De hapjes en drankjes waren daar in Amsterdam overigens uitstekend geregeld.

Uitzendschema ‘Waterstof, onze nieuwe energie?’ op NGC:  

22 september 22u, 27 september 10u, 3 oktober 12u, prime time 23 oktober 22u, prime time 1 november 21u, 6 november 16u, 25 november 15u, 12 december 11.30u, 24 december 11.00u.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl