• Home Slider01

Assen vulpunt ResatoIn Assen is gistermiddag de eerste van een serie van vijf ‘small scale’ waterstofvulpunten in de provincie Drenthe geopend. Het vulpunt ligt aan de Duitslandlaan 1 op het bedrijfsterrein van Resato en levert groene waterstof. De officiële opening werd verricht door gedeputeerde Tjisse Stelpstra van de provincie Drenthe en wethouder Mirjam Pauwels van de gemeente Assen door de eerste waterstofauto officieel te vullen. Exploitant is OG uit Heerenveen.


Resato International, producent van waterstoftankstations, en OG hebben de ambitie om de waterstofmarkt in Drenthe op gang te brengen. Naast dit vulpunt worden nog vier andere ‘small scale’ waterstofvulpunten gerealiseerd in Beilen, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Peize. Voor de uitrol van deze tankstations is een subsidie ontvangen van 250.000 euro van provincie.

“Deze openbare vulpunten zijn een belangrijke stap in het toegankelijk maken van waterstof en daarmee ook het rijden in waterstofauto’s”, zegt gedeputeerde Stelpstra. “Wij zien kansen voor het gebruik van waterstof in mobiliteit, maar ook in woningen en industrie. Daarnaast jagen we ook de productie, transport en distributie van waterstof aan. Uiteindelijk verwachten we de komende tijd voorbeelden van de hele waterstofeconomie in Drenthe terug te zien, met een grote rol voor waterstofmobiliteit.”

“Via ons ‘small scale’ waterstofvulpunt concept wordt de eerste stap gezet om van Drenthe een waterstofregio te maken”, zegt Rob Castien, CEO Resato International. “In combinatie met de toekomstige vier waterstofvulpunten wordt de dekkingsgraad voor waterstof tanken vergroot. Een fantastische ontwikkeling om groen waterstof rijden in de regio werkelijkheid te maken. Waterstof komt eraan!”

De vijf nieuwe tankstations zijn mobiel en kunnen dus verplaatst worden. Het gaat hierbij niet om snelladen, zoals bij waterstoftankstation Green Planet in Pesse wel het geval is. Waterstofrijders die de voertuigen willen vullen dienen daar wel wat extra tijd voor uit te trekken. Bij het waterstofstation in Assen kan alleen worden betaald via de OrangeGas app op een smartphone.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl