• Home Slider01

Changwon beursVanmorgen is in het Koreaanse Changwon City de 'hydrogen mobility road show' van start gegaan. In een gigantisch tentencomplex op het plein voor het stadhuis presenteert de Hyunai Motor Group de nieuwste waterstofontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en brandstofcellen. Hyundai Motor, Kia Motors en Hyundai Rotem zullen verschillende geavanceerde waterstofvoertuigen onthullen die zijn ontwikkeld door drie dochterondernemingen van de groep.

Hyundai heeft enkele weken geleden al aangekondigd de komende jaren verschillende innovatieve voertuigen te introduceren. In Changwon zijn ze vanaf vandaag te zien, zoals onbemande trailerdrones uitgerust met waterstofbrandstofcellen en in staat om autonoom te rijden, waterstoflaadvoertuigen uitgerust met waterstoflaadfaciliteiten op vrachtwagens, rampenbestrijdings-voertuigen uitgerust met waterstofgeneratoren, waterstoftrams en levensreddende drones. Er worden lezingen gegeven, bedrijven in de waterstofsector presenteren zich en er kunnen proefritten worden gemaakt. De Zuid-Koreaanse pers besteedt veel aandacht aan "Hydrogen Wave", zoals gootst op een spandoek bij de ingang staat. Radio, tv en kranten doen live verslag.

Changwon wordt gezien als een van de snelst groeiende steden van Zuid-Korea die zich voorbereiden op een milieuvriendelijke samenleving op basis van waterstof. De stad is in november 2018 uitgeroepen als ‘stad van de waterstof-industrie’. In juni 2919 reed hier de eerste waterstof-stadsbus van het land, het aantal waterstofauto's nadert de 1.000 eenheden en in de stad staan de meeste waterstoftankstations.

De 'hydrogen mobility road show' duurt tot en met 2 oktober.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl