• Home Slider01

Bellingham ferryIn de haven van Bellingam, in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten wacht de eerste veerboot van Amerika nog steeds op goedkeuring van de kustwacht om de eerste proefvaarten te mogen uitvoeren. De catamaran met de naam Sea Change werd medio augustus gepresenteerd en moet gaan varen in de Baai van San Francisco in Californië. All American Marine in Bellingham heeft het schip gebouwd, alleen moet de nieuwe techniek moet nog worden goedgekeurd door de kustwacht.

De Sea Change van eigenaar SWITCH Maritime is een catamaran van 21 meter lang en kan 75 passagiers vervoeren. Het schip kan twee dagen varen zonder tussentijds te hoeven tanken. Switch Maritime is een investeringsmaatschappij die ernaar streeft een vloot emissievrije veerboten te financieren, in eigendom te hebben en die vervolgens aan die veerboot-maatschappijen te verhuren.

De financieringsmaatschappij wil snel met waterstof aan de slag om aan te tonen dat schepen met een brandstofcel klaar zijn voor de scheepvaart. Het bedrijf wil voorkomen dat huidige oude dieselboten die uit de vaart worden genomen worden vervangen door nieuwe diesels. De gemiddelde veerboot in de Verenigde Staten is 27 jaar oud en gaat ongeveer 30 jaar mee. De komende jaren moeten er veel veerboten worden vervangen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl