• Home Slider01

Doetinchem LezingDe Achterhoekse Waterstofdagen die vrijdag en zaterdag werden gehouden in Doetinchem hebben 1600 bezoekers getrokken. Op de grote parkeerplaats voor het voetbalstadion van de Graafschap stonden tientallen voertuigen die rijden op waterstof opgesteld, in de Business Lounge op de eerste verdieping werden ieder heel uur lezingen gegeven. Twee Doetinchemse scholen hebben op vrijdag de lessen voor de technische richtingen geschrapt en zijn klassikaal komen kijken. Bezoekers en standhouders waren na afloop zeer tevreden.

Geïnteresseerden konden kennis maken met twee verschillende tractoren op waterstof. Munsterman BV presenteerde een tractor die rijdt op diesel én waterstof. Er zijn al verschillende voertuigen verkocht aan waterschappen en aannemingsbedrijven actief binnen het grondverzet. H2Trac uit Arnhem kwam met een tractor waarvan de twee assen kunnen draaien. Het voertuig kan daarmee om zijn eigen as draaien. Ook zijn de wielafstanden instelbaar, zodat het voertuig altijd tussen de gewassen door kan rijden. “Ook voor de aanleg van infrastructuur is dit voertuig zeer interessant”, laat Paul van den Ham van H2Trac aan Waterstof Magazine weten. Het eerste exemplaar is inmiddels verkocht aan de Stadsboerderij in Almere. Toyota en Hyundai waren er met meerdere voertuigen op waterstof, Resato uit Assen presenteerde Nederlands bestverkochte waterstoftankstation, Remeha praatte de bezoekers bij over de warmteoplossingen van de toekomst en netbeheerder Alliander gaf toelichting over het toekomstige waterstofnetwerk.

De lezingen werden de hele dag gehouden in het voetbalstadion. De organisatie rekende vooraf op een maximale zaalbezetting van 75 plekken. Dat werden er aanzienlijk meer, de eerste drie lezingen op vrijdag en zaterdag werden bijgewoond door 125 personen. Opvallend was dat de lezingen van Gert-Jan Rap van RAP Clean Verhicle Technologie, die inging op de techniek achter waterstoftoepassingen, zeer populair waren. Hoofdredacteur Paul Bombeld van Waterstof Magazine verzorgde vier lezingen over waterstof binnen de mobiliteit (foto).

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl