• Home Slider01

Dublin ASLHet bedrijf Universal Hydrogen Co. uit Los Angeles heeft aangekondigd een intentieverklaring te hebben getekend met ASL Aviation Holdings voor de ontwikkeling van vrachtvliegtuigen op waterstof. ASL is gespecialiseerd in snel pakketvervoer over de hele wereld en is gevestigd in de Ierse hoofdstad Dublin. In eerste instantie gaan de bedrijven samenwerken om tien vrachtvliegtuigen om te bouwen. Dat kunnen nieuwe vrachtvliegtuigen zijn of bestaande.

“Luchtvracht heeft een unieke kans om voorop te lopen binnen de luchtvaartindustrie bij het behalen de ambitieuze doelstelling om CO2-vrij te vliegen. Bij ASL streven we ernaar een voorloper te zijn bij de introductie van schone technologie in onze huidige vloot. Waterstof speelt een belangrijke rol bij vliegtuigen zoals de ATR 72”, aldus Dave Andrew, CEO van ASL Aviation Holdings. “De luchtvaart kan niet tien jaar wachten voordat nieuwe vliegtuigtypes beschikbaar komen. Door samen te werken met Universal Hydrogen kunnen we een brug slaan naar nieuwe schone vliegtuigen.”

De aankondiging heeft niet alleen betrekking op 10 schone vliegtuigen. Universal Hydrogen en ASL gaan ook een langlopende overeenkomst aan voor de levering van groene waterstof.

Opdrachtgever ASL Aviation Holdings is een toonaangevende wereldwijde luchtvaartdienstverlener met vijf Europese luchtvaartmaatschappijen en twee aangesloten luchtvaartmaatschappijen in Zuid-Afrika en Thailand. ASL heeft een vloot van 140 vliegtuigen, variërend van de B747-400 tot de ATR 72 turboprop. De luchtvaartmaatschappijen van ASL werken voor internationale koeriersbedrijven, postdiensten en e-retailers. In Frankrijk en Zuid-Afrika heeft het bedrijf ook passagiersvliegtuigen binnen de vloot.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl