• Home Slider01

Doetinchem banner“De belangstelling voor waterstof neemt in Nederland en België zeer snel toe.” Dat zegt Paul Bombeld, hoofdredacteur van Waterstof Magazine. ‘We zien het aantal bezoekers van onze nieuwssite in hoog tempo toenemen, op de Linkedin-pagina’s is het aantal volgers de afgelopen maanden met duizenden gestegen en iedere week komen er tussen de 30 en 50 inschrijvingen op de digitale nieuwsbrief bij.

Bombeld geeft volop lezingen over waterstof in Nederland en Vlaanderen. En altijd zitten de zalen vol. “Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig naar de rol van waterstof binnen de energietransitie. Het meest zichtbaar zijn de ontwikkelingen binnen de mobiliteit. In Nederland rijden begin volgend jaar ruim 60 bussen binnen het openbaar vervoer op waterstof, op deze wijze maken honderdduizenden passagiers kennis met waterstof. Maar er gebeurt veel meer in binnen- en buitenland.”

Bombeld is er inmiddels zeer ervaren in over hoe hij de waterstofontwikkelingen moet presenteren. Het uitgangspunt is dat iemand die niets van waterstof weet het moet begrijpen, tegelijk mag de waterstofprofessional zich geen moment vervelen.

Hoewel minder zichtbaar, gebeurt er ook veel binnen de bebouwde omgeving en bij industriële processen. “Er vinden door het hele land interessante pilots plaats. De ene regio is druk met de opwek van groene waterstof terwijl elders wordt gewerkt aan het verwarmen van woningen met waterstof. We hebben bijna alle ontwikkelingen scherp in beeld”.

De afgelopen jaren stond Bombeld op tientallen plekken in Nederland en Vlaanderen om de waterstofeconomie te duiden, volgende week staat hij in Twente. “Het lijkt wel of iedereen plotseling alles over waterstof wil weten. We zijn er op een prettige wijze heel druk mee.”

Meer informatie via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl