• Home Slider01

Iljin Hysolus opslagsysteemHet Koreaanse bedrijf Iljin Hysolus meldt dat het een compleet nieuw opslagsysteem voor waterstof gaat ontwikkelen. De eerste afnemers van het ‘brandstofopslagsysteem van de volgende generatie’ zullen Europese autofabrikanten zijn. Dat heeft  CEO Ahn Hong-sang (foto) van Iljin Hysolus deze week bekendgemaakt.

Iljin Hysolus is van plan een plat waterstofopslagsysteem van het type 4 te ontwikkelen dat past in de batterijruimte onder de bestaande elektrische voertuigvoertuigen. Type 4 wordt beschouwd als de meest geavanceerde waterstofopslag-technologie. Daardoor kunnen autofabrikanten ook waterstofauto’s op de productielijnen voor batterij-elektrische auto’s produceren. Het waterstofopslagsysteem van de volgende generatie vereist geavanceerde technologie, van lange en dunne waterstofcilinders die een hoge output kunnen genereren tot modules die de cilinders verticaal en parallel met elkaar verbinden.

Topman Ahn Hong-sang is zeer enthousiast over deze ontwikkeling “Deze samenwerking is een voorbeeld van wereldmerken in de automobielindustrie die waterstof-opslagtechnologie van ons bedrijf erkennen. De auto-industrie denkt dat de productiekosten van waterstofauto's drastisch kunnen worden verlaagd, aangezien massaproductie van waterstofauto's mogelijk wordt met behulp van de bestaande productielijn voor elektrische voertuigen.” De Koreaanse vakbladen melden dat Iljin Hysolus het opslagsysteem in samenwerking met BMW gaat ontwikkelen.

Iljin Hysolus Corporation biedt oplossingen voor het verminderen van vervuiling door het ontwikkelen van roetfilters voor voertuigen op diesel en het verbeteren van de brandstofefficiëntie. Andere milieuvriendelijke oplossingen worden ontwikkeld voor de opslag, transport en gebruik van aardgas en waterstof voor personenwagens, bussen, vrachtwagens, vorkheftrucks, drones, schepen en treinen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl