• Home Slider01

Samcheok Zuid KoreaIn Samcheok, een stad in het oosten van Zuid-Korea, gaat een innovatief waterstofproject van start. Binnen het project wordt waterstof wordt opgewekt, vervolgens opgeslagen en tenslotte in woningen gebruikt. De bouw de eerste woningen gaat in december beginnen. Overheden en het bedrijfsleven gaan kennis vergaren over het gebruik van waterstof in de bewoonde omgeving.

Het onderzoeksproject kost de lokale bestuurders en de landelijke overheid bijna 20 miljoen euro en is gericht op de ontwikkeling van waterstofproductie, het gebruik in stadswoningen en het delen van systeemtechnologie. Doel is de acceptatie van waterstofenergie in de woonsector te vergroten en de veiligheid van waterstofenergie in een stedelijke omgeving te waarborgen.  Daarvoor is een speciale wet ‘bouw en exploitatie Waterstofstad' aangenomen.

Eind 2023 moeten er op de demonstatie-lokatie 11 huizen zijn gebouwd die wat energievoorziening betreft afhankelijk zijn van waterstof. Negen gebouwen zijn herenhuizen geschikt voor bewoning, een gebouw is voor PR-doeleinden. Het laatste gebouw is beschikbaar voor de onderzoekers en het management.

Gerenommeerde Koreaanse bedrijven als Samcheok City, provincie Gangwon, Korea Energy Research Institute, LH, Doosan, Korea Electric Power Technology, Korea Institute of Construction Technology en Korea Gas Corporation gaan samenwerken binnen het project Waterstofstad.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl