• Home Slider01

Californië shell stationsDe California Energy Commission (CEC) heeft deze week 1,2 miljard euro uitgetrokken voor schoon vervoer. Het geld gaat naar nieuwe oplaadpunten voor batterij-electrische auto’s, waterstoftankstations, emissievrije voertuigen, de ontwikkeling van schone brandstoffen en de opleiding van personeel. Het investeringsprogramma beslaat 3 jaar.

De Golden State heeft duidelijke doelstellingen. In 2035 mogen er geen voertuigen meer op fossiele brandstoffen worden verkocht. Voorwaarde is wel dat de laad- en tankinfrastructuur goed is ontwikkeld. Iedereen die schoon wil rijden mag geen problemen ondervinden bij het tanken van stroom of waterstof. Er komen grote waterstoftankstations met hoge capaciteit voor bussen en vrachtwagens. Er is voorzien in subsidie voor 1000 schoolbussen, 1000 bussen voor het openbaar vervoer en 1150 vrachtauto’s.  

Californië behoort met de overschakeling van schoon vervoer tot de wereldtop. In verschillende steden wordt al gereden met bussen op waterstof, in de haven van Long Beach (Los Angeles) wordt volop geëxperimenteerd met zwaar transport op waterstof en er staan grote waterstoftankstations geschikt voor zware vrachtwagens. Van Sacramento in het noorden via San Francisco en Los Angeles naar San Diëgo in het zuiden staan inmiddels meer dan 40 waterstoftankstations.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl