• Home Slider01

Bosch duitslandHet Duitse technologieconcern Bosch breidt uit op de waterstofmarkt. Het bedrijf uit Stuttgart gaat samen met de Italiaanse specialist OMB Saleri producten voor de waterstofsector ontwikkelen, zoals tankkleppen en drukregelaars. De twee bedrijven denken dat in 2030 elke achtste bedrijfswagen wereldwijd een brandstofcel zal hebben.

"Waterstof is een belangrijk onderdeel in de toekomstige aandrijfmix om klimaatneutraliteit te bereiken", zegt Dr. Uwe Gackstatter, voorzitter van de Bosch Powertrain Solutions-divisie. "Samen met OMB Saleri maken we H2-tankcomponenten klaar voor grootschalige productie. Vooral voor bedrijfsvoertuigen zal de behoefte aan aandrijvingen op waterstof de komende jaren sterk toenemen."
Door samenwerking denken de Duitse en Italiaanse bedrijven hun marktposities in de H2-sector uit te bouwen. De samenwerking omvat een licentie- en ontwikkelingsovereenkomst voor verschillende producten voor waterstofopslagoplossingen in de drukniveaus 350 bar en 700 bar. Grootschalige productie moet de prijzen drukken waardoor waterstofsystemen aanzienlijk goedkoper gaan worden.

Het Italiaanse technologiebedrijf OMB Saleri uit Brescia in Noord-Italië is een van 's werelds toonaangevende specialisten in componenten voor waterstofopslagoplossingen. Als partner profiteert Bosch van ontwikkelingsexpertise, een moderne H2-testinfrastructuur en teststations, en componenten die al succesvol zijn in hun eerste toepassingen. In ruil daarvoor draagt ​​Bosch zijn ervaring in de industrialisatie van innovatieve producten en een wereldwijd ontwikkelings- en productienetwerk voor grote hoeveelheden bij. Bosch werkt al enkele jaren aan mobiele en stationaire brandstofcellen.

Bosch is overtuigd dat waterstof de energiedrager van de toekomst is en investeert fors. Van 2021 tot 2024 investeert het bedrijf ruim 600 miljoen euro in mobiele toepassingen en 400 miljoen euro in toepassingen voor stationaire elektriciteits- en warmteopwekking. Het portfolio voor voertuigen varieert van individuele sensoren tot kerncomponenten zoals de elektrische luchtcompressor en de stack tot complete brandstofcelmodules.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl