• Home Slider01

HyVia franceHet Franse bedrijf Hyvia, een samenwerkingsverband van Renault en het Amerikaanse Plug Power, komt volgend jaar met twee nieuwe voertuigen op waterstof. Het bedrijf waar alleen schone H2-voertuigen worden geproduceerd introduceert een Master City Bus en Master H2-Tech platformchassis. De voertuigen krijgen een 30 kW brandstofcel, elektromotoren en een 33 kWh-batterij. Eerder maakte het bedrijf bekend met een bestelwagen op waterstof te komen. 

De Master City Bus is een minibus die tot 15 passagiers kan vervoeren, waarvan negen zittend en zes staand. De tank met 4,5 kg waterstof bij 350 bar zorgt voor een actieradius van bijna 300 km.

De variant met een H2-Tech platformchassis (foto) moet met twee tanks van 1,5 kg waterstof bij 700 bar een actieradius van zo'n 250 km halen. Tot de opties behoren een gesloten opbouw met een laadvolume van 19m3 en een laadvermogen van 1 ton.  De voertuigen worden in Frankrijk in serie geproduceerd en zijn vanaf volgend jaar te koop.

Renault en Plug Power hebben evenveel aandelen in de joint venture Hyvia. Het bedrijf wordt geleid door David Holderbach, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in strategische productfuncties en internationale verkoop bij Renault Group. De naam HYVIA is een samentrekking van ‘HY’ voor waterstof en het Latijnse woord ‘VIA’ voor weg, die de ambitie belichaamt om een nieuwe weg naar koolstofarme mobiliteit te openen.

Waterstofpartner Plug Power is wereldwijd marktleider op het gebied van oplossingen voor het waterstofecosysteem. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 40.000 brandstofcelsystemen verkocht en plaatste al 110 waterstoflaadstations die meer dan 40 ton waterstof per dag te leveren. Plug Power is marktleider op het gebied van technologische oplossingen voor de productie van groene waterstof op basis van electrolyse.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl