• Home Slider01

chongqing Bosch china waterstofDe afgelopen weken is in China begonnen met de bouw van het nieuwe bedrijf van Bosch Hydrogen Power Systems. Opdrachtgever Bosch Powertrain China realiseert een nieuw te bouwen site met een volwaardig centrum dat R&D en test-, productie- en verkoopbeheer integreert. Het is een van de belangrijkste waterstofprojecten van Chongqing, een stadsprovincie met meer dan 30-miljoen inwoners, waar waterstof de komende decennia een belangrijke ontwikkeling moet doormaken.

Bosch gaat in China brandstofcelsystemen ontwikkelen met een hoog rendement, geleid door marktvraag en gebaseerd op technologische innovatie. De eerste testvoertuigen rijden inmiddels in China. In september werd succesvol een eerste testperiode met voertuigen met Bosch-brandstofcellen afgesloten, in december zijn opnieuw 70 voertuigen met Bosch waterstofsystemen gaan rijden.

In de toekomst zal de vraag naar waterstofsystemen blijven groeien, vooral op het gebied van bedrijfsvoertuigen. Bosch voorspelt dat tegen 2030 ongeveer een achtste van 's werelds nieuw geregistreerde bedrijfsvoertuigen brandstofcelvoertuigen zullen zijn. Daarom is afgelopen zomer begonnen met de ontwikkeling van een compleet nieuw bedrijf en is de bouw hiervan inmiddels gestart.

Wang Weiliang, president van Bosch Powertrain China, is zeer tevreden: "Om koolstofneutraliteit te bereiken, zullen waterstofsystemen een belangrijk onderdeel worden van de toekomstige aandrijflijn. Bosch hecht veel belang aan de ontwikkeling van waterstoftechnologie, blijft lokaal investeren en wil met partners de waterstofmarkt snel ontwikkelen.”

Het nieuwe bedrijf beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 360 hectare. De eerste fase van de constructie omvat ongeveer 99.900 vierkante meter R&D- en testcentrum, productiecentrum en kantoorruimte. De oplevering wordt verwacht tegen eind mei 2023.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen