• Home Slider01

Los Angeles koeienmestIn Los Angeles start de volgende maand een proefproject met waterstof dierenmest. Uit de mest afkomstig van boerderijen wordt biomethaan gehaald om waterstof mee te produceren. Voertuigen in de grootste haven van de Verenigde Staten gaan op deze waterstof rijden. de proefperiode begint in februari 2022 en loopt tot maart 2026, meldt Toyota Tsusho.

Zeven transportmachines, die worden aangedreven door brandstofcellen, gaan op de waterstof uit dierlijk afval rijden, waaronder een kraan, kranen die containers lossen en vrachtwagens. De biomethaan wordt eerst verbeterd tot brandstofkwaliteit en moet uiteindelijk bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van kooldioxide.

De haven van Los Angeles streeft ernaar om tegen 2035 de uitstoot van broeikasgassen grotendeels te hebben verminderd. Het elektrificeren van de apparatuur via een batterij biedt een oplossing, maar gezien de tijd die nodig is om deze op te laden wordt waterstof als beter alternatief gezien.

Het proefproject moet de duurzaamheid van de apparatuur en de efficiëntie van het tanken van waterstof aantonen. Naast Toyota zal het Japanse bedrijf Mitsui E&S Machinery ondersteuning bieden bij het onderhoud, terwijl Hino Motors de vrachtwagens levert. In de haven zijn nu nog meer dan 1.000 voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen in gebruik.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen