• Home Slider01

Vendee Lhyfe waterstofHet Franse bedrijf Lhyfe gaat in Duitsland een waterstoffabriek bouwen om treinen van groene brandstof te voorzien. Het bedrijf meldt een overeenkomst te hebben gesloten met Deutsche Bahn, voor de bouw en exploitatie van een elektrolyser in Tübingen. Een nieuwe waterstoftrein wordt vanaf die periode in de regio ingezet. De trein en de waterstoffabriek zijn onderdeel van het Duitse H2goesRail-project, waarbij dieseltreinen de komende decennia verdwijnen en worden vervangen door treinen op waterstof op niet geëlektrificeerde lijnen.

Deutsche Bahn en Siemens Mobility kondigden eind vorig jaar een samenwerking aan om treinen op waterstof te bouwen ter vervanging van de 1.300 dieseltreinen die nog in Duitsland rijden. Deze ontwikkeling ligt in de lijn met het overheidsbeleid van de nationale regering om de transportsector te vergroenen. Deutsche Bahn, voor 100% in handen van de Duitse staat, wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn.

De Franse waterstofproducent Lhyfe ontwikkelt maatwerkoplossingen om lokale productie- en distributiesystemen voor hernieuwbare waterstof op te zetten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de koppeling van elektrolysers aan hernieuwbare energiebronnen. Lhyfe opende op 30 september zijn eerste industriële productiesite voor groene waterstof in de Vendée in het westen van Frankrijk (foto). Inmiddels is het bedrijf betrokken bij meer dan 60 projecten in hoofzakelijk Frankrijk.

De productielocatie in Tübingen, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gelegen aan de Neckar, wordt in 2024 gebouwd. De elektrolyser is afkomstig van Green Hydrogen Systems en zal 30 ton groene waterstof per jaar produceren. De installatie zal uitsluitend worden aangedreven door elektriciteit uit schone bronnen zoals wind, zon en waterkracht.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen