• Home Slider01

Phoenix Nikola testrit

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in maart dat onder grote belangstelling dat startup Nikola de eerste vrachtauto’s op waterstof heeft gedemonstreerd. De twee trucks vertrokken vanuit Phoenix in Arizona naar Ontario in Californië. De testrijders waren de gewone vrachtwagenchauffeurs van Transportbedrijf Biagi Bros, die de voertuigen over een afstand van 579 kilometer over de Amerikaanse wegen stuurden.

De chauffeurs zijn bijzonder positief over de testrit. Een van hen laat na afloop weten dat de Tre FCEV een van de beste voertuigen is die hij ooit heeft bestuurd. Andere chauffeurs zijn onder de indruk van de eenvoud: gewoon het gaspedaal intrappen en de truck doet wat hij moet doen: optrekken, geen versnellingen en meteen koppel.

De video toont het vertrek van de trucks, de tocht over de Amerikaanse snelwegen en het tankproces bij een tankstation van Shell, speciaal ingericht voor zware voertuigen. Nikola meldt dat er 100 kilo waterstof wordt getankt onder 700 bar. De tanktijd bedraagt 10 tot 15 minuten.

Het videoverslag van de eerste tocht ziet u via deze link.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen