• Home Slider01

Frankrijk Gaussin waterstof

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in maart dat het Franse waterstofbedrijf Gaussin de AGV H2 heeft gepresenteerd, een voertuig voor het verplaatsen van zeecontainers. De wagen op waterstof kan geheel autonoom rijden met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur op containerterminals in het havengebied. Het bedrijf vindt de AGV H2 een uitstekende oplossing om onmiddellijk over te schakelen naar nul emissie-uitstoot, in combinatie met langere bedrijfsuren, korter en minder frequent tanken en stil en efficiënt transport.

Op dit moment wordt in de havengebieden nog veel gewerkt met voertuigen op diesel, zoals vrachtwagens en trekkers, om containers te verplaatsen. Deze werkzaamheden gaan vaak 24 uur per dag door en veroorzaken veel CO2-uitstoot. Door over te schakelen naar voertuigen met een brandstofcel wordt de haven een stuk duurzamer.

Op de H2 AGV kunnen zeecontainers worden geplaatst tot 65 ton. Het voertuig heeft vierwielaandrijving, rijdt maximaal 25 km per uur en heeft een brandstofcel met een vermogen van 45kwh en een batterij van 60kwh. Het een tankinhoud van 20 kilo waterstof onder 350 bar kan 15 uur onafgebroken worden doorgewerkt. Als de batterij maximaal wordt benut komt daar nog eens drie uur bij.

Gaussin is een Frans ingenieursbureau dat innovatieve producten en diensten ontwerpt, assembleert en verkoopt op het gebied van transport en logistiek. Met meer dan 50.000 voertuigen wereldwijd geniet Gaussin een sterke reputatie in vier snelgroeiende markten: haventerminals, luchthavens, logistiek en mobiliteit van mensen. Onlangs kreeg Gaussin veel aandacht door een truck op waterstof te laten meerijden in de woestijnrally Dakar.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen