• Home Slider01

BMW Zweden test waterstof

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in maart dat het testen van de nieuwe BMW iX5 op waterstof bij de poolcirkel niet alleen een spannende periode voor de voertuigfabrikant is. Ook voor het Britse bedrijf Fuel Cell Systems Ltd (FCSL) is er een uitdaging om het voertuig van waterstof te voorzien in een omgeving waar de temperatuur regelmatig daalt naar -30 graden Celsius. Na een paar aanpassingen aan de apparatuur om de extreem lage temperaturen te kunnen doorstaan is het tanken van waterstof probleemloos verlopen.

FCSL en BMW kennen elkaar al van een eerdere testperiode in de zomer van 2021 in Frankrijk. Daar werd de waterstofauto ook al uitvoerig getest. Het mobiele tankstation de HyTruck zorgt nu op de poolcirkel, voor waterstof op hoge druk bij temperaturen tot -30 graden Celsius.  Er is inmiddels meer dan 70 keer getankt en meer dan 100 kg waterstof geleverd. Met eigen compressoren en een doseersysteem aan boord kan de HyTruck eenvoudig worden ingezet op locaties waar waterstof nodig is.
HyTruck heeft de afgelopen vijf jaar uiteenlopende voertuigen van waterstof voorzien, waaronder verschillende auto’s, De HydroFlex waterstoftrein, het ZeroAvia vliegtuig op waterstof en de H2 motorscooters van Suzuki.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen