• Home Slider01

Berlijn wasserstoff

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in maart dat Hy24, de grootste investeerder in waterstofinfrastructuur ter wereld, 70 miljoen euro investeerd in de ontwikkeling van nieuwe waterstoftankstations in Duisland. Samen met de bestaande 7 investeerders wordt 110 miljoen euro geïnvesteerd in een upgrading van het bestaande netwerk van waterstoftankstations en moeten er nog ruim 200 bijkomen. Tegen 2030 moet H2 Mobility dan 300 tankstations in Duitsland hebben.

De nieuwe tankstations richten zich hoofdzakelijk op zwaar transport en komen langs de belangrijkste transportaders. Zware mobiliteit is een van de meest uitdagende sectoren van de economie om koolstofarm te maken. Voertuigen op waterstof bieden daarbij de beste oplossing, omdat ze snel kunnen tanken en lange afstanden kunnen afleggen zonder in te boeten aan laadvermogen. Naast Hy24 zijn ook Air Liquide, Daimler Truck, Hyundai, Linde, OMV, Shell en TotalEnergies belangrijke investeerders in waterstoftankstations in Duitsland.

Topman Nikolas Iwan laat bij de presentatie van de nieuwe plannen weten dat H2 Mobility over vier jaar, naarmate een grotere autovloot op duurzame mobiliteit overstapt, het break-even point zou moeten kunnen bereiken.

De investering van Hy24 is de eerste stap van een internationaal investeringsfonds op het gebied van waterstofmobiliteit - en het zal proberen zijn toonaangevende industriële en financiële expertise te gebruiken om de businesscase voor de sector te ondersteunen en deze te helpen bij het winstgevend bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen.

De nieuwe investeerder Hy24 is een joint-venture van investeerder Ardian met het platform FiveT Hydrogen, dat een aantal bedrijven uit de energiesector, de chemische industrie en de financiële wereld groepeert.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen