• Home Slider01

China Ar20 Drone waterstof

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in maart dat het China Helicopter Research and Development Institute een drone op waterstof heeft ontwikkelt voor grenspatrouillebewaking en veiligheidscontroles en terrorismebestrijding. Door de batterij te vervangen door een brandstofcel met een waterstoftank is het vliegbereik spectaculair toegenomen. Voorlopig is het een proefmodel, maar als de prestaties blijven verbazen komen er meer. 

De AR-20 is een multirotor-drone met variabele pitch die 20 kilogram weegt en oorspronkelijk was uitgerust met een lithiumbatterij. Tijdens de testvlucht werd de quadrocopter voorzien van een brandstofcel en gevoed met waterstof uit een 12-liter gasfles, ter vervanging van de conventionele lithiumbatterij. Met de nieuwe krachtbron onderging de AR-20 testvluchten met verschillende startgewichten, testvluchten onder wisselende omstandigheden en een langdurige floattest.

Tijdens uithoudingstest toonde de AR-20 een uithoudingsvermogen van drie uur en 12 minuten. Met conventionele lithiumbatterij van vijf kilo is dat ongeveer een uur. De eerste testvlucht toonde aan dat de output van de waterstof-aangedreven batterij kan voldoen aan de service-eisen van de AR-20, en de vliegtijd van de drone kan verlengen, wat ook een aanzienlijke waarde oplevert voor AR-20-toepassingen op militair en civiel gebied.

De rompstructuur van de drone is gemaakt van composietmaterialen en het apparaat heeft een zeer effectief multi-rotorsysteem, waardoor het aanzienlijke voordelen behaalt ten opzichte van zijn concurrenten, waaronder snelle implementatie, lage ruis, goede windweerstand, uitstekende prestaties in plateaugebieden en een hoog rendement.

Door het verhoogde uithoudingsvermogen kan de AR-20 langer doorwerken voordat hij opnieuw moet worden opgeladen. Specialisten beschouwen deze functie als zeer belangrijk bij patrouillemissies langs grensregio's op grote hoogte, waar moeilijk toegankelijke terreinen en gebrek aan zuurstof regelmatig patrouilleren door mensen bemoeilijken.

De eerste testvluchten van de AR-20 worden gezien als het begin van een nieuwe ontwikkeling op het gebied van drones en waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen