• Home Slider01

Venetië Mestre waterstofHet Italiaanse energiebedrijf Eni heeft een waterstoftankstation geopend in Venetië. Het tankstation ligt aan de Via Orlanda 6/A in het oosten van de stad, aan een belangrijke doorgaande route. Aan de compleet nieuwe tanklokatie is meer dan een jaar gebouwd. Het is het tweede openbare waterstoftankstation van Italië. Het eerste H2 station staat al enkele jaren aan de Brenner autosnelweg bij de afslag Bolzano-sud. De nieuwe waterstoftanklokatie levert waterstof onder 350 bar voor zware voertuigen en bussen en onder 700 bar voor personenauto’s.

De hele metropool Venetië, die bestaat uit 44 gemeenten, heeft 87 miljoen ontvangen uit de subsidiepot ‘corona herstelfonds’ van de Europese Unie. Voor dit bedrag worden tussen nu en 2027 emissievrije voertuigen aangeschaft inclusief de bijbehorende tankinfrastructuur. Er gaan in het gebied 123 nieuwe bussen rijden binnen het openbaar vervoer, waarvan 90 op waterstof en 33 op electriciteit uit een accu. De eerste 17 arriveren in december 2024, de overige 90 in de zomer van 2026.


De gemeente Venetië was enkele jaren geleden ook al pionier in het gebruik van elektrische bussen. Op de eilanden Lido en Pellestrina is de eerste volledig elektrische lijn in Italië  al een jaar in bedrijf. Deze moderne bussen hebben USB-oplaadpunten en gratis wifi.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen