• Home Slider01

China Electrolyser waterstofElektrolysers uit China zijn goedkoop in aanschaf, maar produceren uiteindelijk dure groene waterstof. Dat blijkt uit een rapport dat de Chinese Hydrogen Energy & Fuel Cells Industry Innovation Strategic Alliance (CHEFCIISA) heeft gepresenteerd. De Chinese productiemachines voor waterstof zijn minder efficiënt en betrouwbaar dan vergelijkbare apparaten uit Amerika of Europa en gaan ook nog eens veel minder lang mee.

CHEFCIISA meldt in het rapport dat de in China gemaakte elektrolysers dikkere platen in de elektrolyse-stapels hebben. In het Westen zijn deze ongeveer een halve millimeter dik en in China 1 millimeter. Alleen hierdoor wordt al een lager rendement behaald. In China zijn de platen ook nog eens gemaakt van nikkel van inferieure kwaliteit, terwijl de westerse platen van hoogwaardige legeringen zijn. Het gevolg is dat elektrolysers veel minder lang meegaan en daardoor de kiloprijs voor waterstof sterk stijgt.

China is op dit moment de grootste waterstofproducent ter wereld met een jaarproductie van 33 miljoen ton, voornamelijk geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Maar het land wil overschakelen naar grote waterstoffabrieken waar groene waterstof wordt geproduceerd uit hernieuwbare energie. Geschat wordt dat het verkoopvolume van elektrolyseapparatuur in 2022 meer dan 1GW kan bedragen.

De groene waterstof is onder andere nodig voor de sterk groeiende vloot van H2-voertuigen. In de plannen van de Chinese overheid staat dat er dit jaar tussen de 8000 en 10.000 voertuigen moeten bijkomen. Dat moeten ongeveer 1000 waterstofauto’s zijn, 3500 zware vrachtauto’s en 4500 voertuigen binnen het openbaar vervoer.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen