• Home Slider01

Toulouse1 airbus waterstofAirbus en Kawasaki Heavy Industries hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken bij de ontwikkeling van vliegen op waterstof. Het ontwikkeltraject richt zich op de productie van waterstof, tot aan de levering op vliegvelden aan vliegtuigen die in de toekomst op waterstof gaan vliegen. Dit ontwikkeltraject is niet nieuw, wereldwijd houden meerdere bedrijven zich bezig met vliegen op waterstof.

Het memorandum van overeenstemming werd ondertekend tijdens een ceremonie in Tokio, bijgewoond door Stéphane Ginoux, hoofd van de Noord-Aziatische regio van Airbus en president van Airbus Japan, en Motohiko Nishimura, uitvoerend directeur en plaatsvervangend algemeen directeur van de divisie bedrijfsstrategie Kawasaki waterstof.

Airbus en Kawasaki gaan gezamenlijk een routekaart opstellen om de uitdagingen aan te pakken en een plan opstellen om de behoeften van de op waterstof aangedreven luchtvaart te inventariseren. Een onderdeel van het traject is de ontwikkeling van waterstofhubs op luchthavens.

“We zijn verheugd om samen te werken met Kawasaki, de grootste waterstofleverancier van Japan. Dit partnerschap zal uiteraard de inspanningen van de Japanse regering versnellen en bevorderen om tegen 2050 een koolstofarme en koolstofneutrale samenleving van algemene vliegtuigoperaties te bereiken ”, aldus Stéphane Ginoux. "We zijn er vast van overtuigd dat het gebruik van waterstof - zowel in synthetische brandstoffen als als primaire energiebron voor commerciële vliegtuigen - de potentie heeft om de klimaatimpact van de luchtvaart aanzienlijk te verminderen."

“Waterstof is een schone energie die bij gebruik geen CO2 uitstoot en geschikt is als duurzame brandstof” , aldus Motohiko Nishikura. “Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van infrastructuur voor vloeibare gassen onder lage temperatuur, transport, opslag en transport naar ontvangstterminals en dragen zo bij aan de opbouw en uitbreiding van toeleverketen voor de waterstofmarkt.”

Airbus zal de data van het vliegtuig, het energieverbruik van de vloot en informatie over waterstofaangedreven vliegtuigen voor grondoperaties verstrekken. Kawasaki zal technologie leveren voor de verschillende onderdelen van de toeleveringsketen en tegelijkertijd scenario's voor de implementatie van infrastructuur voor luchthavenbevoorrading ontwikkelen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen