• Home Slider01

Stuttgart h2vliegtuig

In de vakantieperiode blikt de redactie terug op het meest interessante waterstofnieuws van het afgelopen half jaar. 

Waterstof magazine schrijft in april over een wereldprimeur in Duitsland. Het in Stuttgart gevestigde bedrijf H2FLY heeft een testvliegtuig op waterstof laten vliegen tussen twee verschillende luchthavens. Het vliegtuig steeg op in Stuttgart en landde in Friedrichshafen aan de grens met Zwitserland. De afstand tussen de twee luchthavens is 124 kilometer.

De bijzondere testvlucht vond afgelopen week dinsdag plaats. Een dag later vloog het vliegtuig weer terug en vestigde daarbij een nieuw wereldrecord door te vliegen op een hoogte van 7.230 voet, omgerekend meer dan tweeduizend meter. Geen enkel elektrisch aangedreven vliegtuig heeft ooit zo hoog gevlogen.

De HY4 met vier zitplaatsen is een uiterst succesvol waterstofvliegtuig en heeft inmiddels meer dan 90 testvluchten gemaakt, waarbij het telkens opsteeg en landde in Stuttgart,

“In de meer dan honderdjarige geschiedenis van de luchthaven, is hier voor het eerst een vliegtuig dat vliegt op waterstof geland”, zegt Claus-Dieter Wehr, directeur van Friedrichshafen Airport. “We zijn erg blij dat we mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling en het testen van de waterstof-elektrische aandrijving. Deze projecten dragen bij aan verduurzaming van de luchtvaart en geven nieuwe impulsen aan ons vliegveld.”

Het waterstofvliegtuig is de komende weken te zien op de beurs Friedrichshafen AERO die wordt gehouden van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 april 2022. De beurs op het vliegveld trekt meer dan 600 exposanten uit 35 landen en is een van de belangrijkste luchtvaartbeurzen wereldwijd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen