• Home Slider01

VS CalifornieSoCalGas brander waterstofSoCalGas in Californië meldt dat het gasbedrijf onderzoek doet naar een vlam-loze brander die wekt op waterstof. Deze brander zonder vlammen is gebaseerd op heterogene oxidatie en maakt gebruik van een katalysator om brandstof te oxideren zonder verbranding. Deze benadering verdeelt energie via infraroodstraling over een groter oppervlak, waardoor lagere temperatuuropties mogelijk zijn dan bij conventionele branders. Lagere temperaturen betekenen veel minder (indien aanwezig) NOx-vorming, meldt Clean Energy Technologie Scout Matt Gregory. Door de temperatuur van het verbranden van waterstof te verlagen, wordt de kans op stikstofbinding nihil. Zo heb je geen last van mogelijke giftige gassen en temperaturen van rond de 1200 graden Celcius.

De brander is nog in ontwikkeling. Het onderzoek wordt uitgevoerd door SoCalGas Research Development & Demonstration (RD&D) in samenwerking met onderzoekers van het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee.

SoCalGas, de Southern California Gas Company, is een nutsbedrijf gevestigd in Los Angeles, Californië, en een dochteronderneming van Sempra Energy. Het is de belangrijkste leverancier van aardgas in Los Angeles en Zuid-Californië.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen