• Home Slider01

USA wallart Plug power waterstofHet Amerikaanse waterstofbedrijf Plug Power heeft een overeenkomst gesloten met retailgigant Walmart over waterstofleveringen. Plug power gaat 20-duizend kilo waterstof per dag leveren aan verschillende distributiecentra en winkels van Walmart, waar het wordt gebruikt voor de aandrijving van vorkheftrucks. Omgerekend gebruiken de 9.500 heftrucks zo’n 2 kilo H2 per dag.

De groene waterstof die aan Walmart wordt geleverd, wordt gemaakt via elektrolyse en in vloeibare vorm getransporteerd naar de gebruikslocaties. Bij de distributiecentra en winkels komen eigen tankstations. Door de snelle tanktijd kan de retailgigant hetzelfde werk met minder heftrucks doen. Gelijke voertuigen op een accu staan vele uren aan een lader. De distributiecentra en winkels van Walmart zijn 24 uur per dag geopend.

Walmart werkt sinds 2012 samen met Plug Power op het gebied van waterstof. Tien jaar geleden werd een eerste pilotproject opgestart met 50 voertuigen. Deze test is succesvol verlopen, inmiddels heeft het grootste retailbedrijf ter wereld 9.500 voertuigen voor intern transport op waterstof.

"Walmart is al meer dan tien jaar een early adopter van de innovatieve waterstof- en brandstofceltechnologie. Onze waterstofaangedreven oplossingen bieden een hulpmiddel om productiviteit te verhogen en daarmee Walmart's activiteiten te verbeteren", aldus Andy Marsh, CEO van Plug Power. “Dankzij onze groene waterstof kan Walmart nu zijn CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.”

De leveringsovereenkomst is een van de eerste groene waterstofleveringscontracten voor Plug Power. Het bedrijf zal de waterstof leveren met behulp van een nieuwe vloot voertuigen die geschikt zijn voor het transport van vloeibare waterstof bij een temperatuur van 253 graden onder nul. De techniek hiervoor komt van het bedrijf Applied Cryo Technologies, dat recent is overgenomen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen