• Home Slider01

Corsica VorkheftruckDe eerste vorkheftrucks op Corsica gaan rijden op waterstof. Het bedrijf Corstyleen, producent van het isolatiemateriaal polystyreen, investeert in zeven voertuigen op waterstof en de bijbehorende waterstoftankstations. De waterstof wordt op het vakantie-eiland zelf opgewekt via groene stroom uit zonnepanelen.

Corstyreen is een van de meest succesvolle bedrijven in het oostelijke deel van Corsica. Sinds de eerste vestiging in 1977 werd geopend staat het bedrijf bekend als zeer innovatief. Ook nu is het de voorloper op het gebied van hernieuwbare energie.

Het project heeft tot doel om twee waterstofstations te installeren, van de Franse specialist ATAWEY, aangedreven door een fotovoltaïsche elektriciteitscentrale en met een vermogen van 101 kW. Zonne-energie is in grote mate beschikbaar op het vakantie-eiland in de Middellandse zee. De jaarlijkse productie van waterstof moet meer dan 1 ton bedragen en is bedoeld voor zeven vorkheftrucks van het merk Still, uitgerust met brandstofcellen van Plug Power.

Van onderzoek tot installatie bedraagt de totale investering € 1,4 miljoen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Banque des Territoires die een bedrag van € 200.000 investeert. Daarmee participeert de bank in een vernieuwend en kansrijk initiatief, dat inspeelt op de klimaatproblematiek.

Het bedrijf Corstyreen wil rond 2026 haar vrachtwagens ook op waterstof laten rijden. Het doel is om ze snel mogelijk in de hele keten afscheid te nemen van fossiele brandstoffen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen