• Home Slider01

Wilrijk H2 tankstation kopieVanaf vandaag heeft België er weer een openbaar waterstoftankstation bij. De tanklocatie van DATS 24 in de plaats Wilrijk, aan de zuidkant van Antwerpen, ligt direct aan de snelweg A12 richting Brussel. Het is het vierde openbare waterstoftankstation van België.

Vanaf elf uur vandaag is de pers uitgenodigd en om half een vindt er een workshop plaats met de titel ‘Waterstof in uw bedrijfsvloot: voordelen en opportuniteiten’. Aansluitend kunnen er testritten worden gemaakt in waterstofauto’s.

Het tankstation wordt gesubsidieerd via het project Waterstofregio 2.0. Er kan waterstof worden getankt onder 350 en 700 bar. Als projectcoördinator van ‘Waterstofregio 2.0’ heeft WaterstofNet het proces begeleid in samenwerking met de partners en Interreg.

De tankstationsketen DATS 24 is het tweede waterstoftankstation van de Colruyt Group, waaronder ook de supermarktketen Colruyt valt. Hier wordt ook volop geëxperimenteerd met waterstof. DATS 24 heeft meer dan 135 tankstations in België.

Adwin Martens, Managing Director van WaterstofNet: “Er is een versnelling nodig om de maatschappij in beweging te krijgen richting nuluitstoot. Groene moleculen zoals waterstof zullen een cruciale rol spelen om iedereen mee te krijgen. Vandaar dat we gezorgd hebben dat dit DATS 24-waterstofstation, toch wel een pittige investering, medegefinancierd werd binnen het programma Waterstofregio 2.0 van Interreg Vlaanderen-Nederland. We zijn dan ook fier dat we het station vandaag samen kunnen openen.”

Het adres van het nieuwe waterstoftankstation is: DATS 24 Boomsesteenweg 950, Wilrijk.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen