• Home Slider01

Monaco Delft vliegende waterstofbootNog één maand te gaan voor het Delftse Hydro Motion Team, dan moet de vliegende waterstofboot klaar zijn voor de race in Monaco. De afgelopen week is de productiefase afgesloten en de boot officieel onthuld. Het testen van de verschillende onderdelen op land heeft plaatsgemaakt voor het daadwerkelijk testen met de raceboot in het water. Het studententeam van de Technische Universiteit van Delft doet mee aan de Monaco Energy Boat Challenge, een internationaal event waaraan teams uit de hele wereld aan deelnemen.

Momenteel wordt er volop gewerkt aan het waterstofonderdeel op de boot. Dit moet zeer betrouwbaar zijn omdat het vaartuig hoge snelheden moet kunnen halen, uiterst wendbaar zijn en ononderbroken urenlang energie moet leveren.

Onder de boot zitten draagvleugels die de boot bij hoge snelheid uit het water tillen om zo de weerstand te verminderen en hogere snelheden te kunnen behalen. Hetzelfde liftprincipe werd vorig jaar ook gebruikt, maar vlak voor de race raakte het vaartuig beschadigd door een zware klap op het water. De boot kon toen niet in actie komen.

Het studententeam neemt deel aan de Open Sea Class van de Monaco Energy Boat Challenge. Deze wordt van 4 tot 9 juni 2022 voor de kust van Monaco gehouden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen