• Home Slider01

China Tank auto waterstofDe Chinese autogigant Great Wall Motors is van plan een nieuw merk luxe auto's op waterstof te lanceren. De op acht na grootste autofabrikant in China heeft al vijf submerken, waaronder ORA en WEY, die uitsluitend elektrische voertuigen op de markt brengen. Een eigen merk voor waterstof past daar prima bij. Het bedrijf kan daarmee ook aanspraak maken op subsidies van de Chinese overheid.

Volgens Great Wall Motors is dit nieuwe premiummerk intern al klaar. De lancering zou in het tweede kwartaal van 2022 moeten plaatsvinden, maar is uitgesteld tot het einde van het jaar vanwege de coronacrisis en de aanhoudende lockdowns in verschillende Chinese steden.

Hoewel er geen informatie is bekendgemaakt over de modellen die het bedrijf zal produceren, zullen dit waarschijnlijk grotere modellen zijn, omdat deze voldoende ruimte hebben voor het brandstofcelsysteem en de grote waterstoftanks. WEY en TANK, twee submerken van Great Wall Motors, produceren grote SUV's. Deze voertuigen zouden als eerste modellen in een waterstofvarriant op de markt kunnen worden gebracht.

Great Wall Motors heeft niet bekend gemaakt of de voertuigen ook voor de export geproduceerd worden. Het bedrijf richt zich tot op heden vooral op de binnenlandse markt. Van de 1,2 miljoen auto's die het Chinese bedrijf in 2021 verkocht, werden er slechts 142.000, nog geen 1,2%, naar het buitenland verscheept.

Foto: De Tank is een van de merken van Great Wall Motors die mogelijk onder een andere naam in een waterstofvariant zal worden aangeboden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen