• Home Slider01

België van Hool bus waterstofDe Belgische busfabrikant Van Hool komt met een nieuwe serie bussen die uitsluitend 100% zero-emissie zijn. Daarmee haakt het bedrijf in op ontwikkelingen op de markt. Vervoersbedrijven binnen het openbaar vervoer mogen in steeds meer landen over een paar jaar alleen nog nieuwe bussen kopen die emissievrij zijn. Vanaf 2030 mogen er alleen nog maar emissievrije voertuigen worden ingezet voor personenvervoer. Van Hool verwacht dat de markt voor bussen op fossiele brandstoffen de komende jaren dan ook zal afnemen.

De nieuwe bussen uit de zogenaamde A-serie zijn gisteren voor het eerst gepresenteerd op de vakbeurs in Parijs. De elektrische voertuigen halen hun energie uit batterijen, waterstof of van een bovenleiding, de zogenaamde trolly-bussen. Met dit nieuwe A-gamma bouwt Van Hool verder aan verworven kennis en ervaring in milieuvriendelijke lijnbussen voor openbaar stads- en streekvervoer.

“Van Hool biedt zo een antwoord op de steeds groeiende vraag van openbare vervoersmaatschappijen die hun vloten volop aan het vergroenen zijn”, zegt woordvoerder Dirk Snauwaert. "Na twee moeilijke jaren, is dit een mooi vooruitzicht. Het extra werk is welkom. Het toerisme is nog niet op het niveau van voor Covid, en dus krijgen wij nog niet echt de grote bestellingen binnen voor touringcars. De bestellingen voor de nieuwe bussen zijn dus echt wel een opsteker voor onze Belgische vestiging." 

De Van Hool A-serie is een compleet nieuw gamma lijnbussen in vier verschillende lengtes (12m, 13m, 18m en 24m) waarbij twee tot vijf passagiersdeuren mogelijk zijn. Van Hool heeft voor de nieuwe serie al dertien orders voor een totaal van 162 bussen. De bussen worden zowel in Koningshooikt (België) als in Macedonië gemaakt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen