• Home Slider01

CAF Iberdrola waterstofCAF en Iberdrola hebben een wereldwijde overeenkomst getekend met als hoofddoel de wereldwijde bevordering van spoorvervoer op groene waterstof. Binnen een alliantie gaan de twee Spaanse bedrijven actief aan de slag om waterstof in het openbaar vervoer te stimuleren. CAF ontwikkelt de voertuigen, Iberdrola concentreert zich op de wereldwijde levering van groene waterstof. De focus ligt daarbij op transportsectoren die moeilijk te elektrificeren zijn met een accu.

"CAF zet zich al vele jaren sterk in voor de ontwikkeling van eigen technologieën voor vermogenselektronica, waaronder toepassingen van waterstof”, zegt Iosu Ibarbia, Chief Technology Officer van CAF Group. “Wij zijn van mening dat deze samenwerkingsovereenkomst met Iberdrola deze verbintenis versterkt en aanzienlijk zal bijdragen aan de verwezenlijking van de decarbonisatie-doelstellingen in de mobiliteitssector".

Momenteel rijden nog overal op de wereld treinen op fossiele brandstoffen. In Europa is veel geëlektrificeerd via een bovenleiding, maar veel kleine regionale lijnen nog niet. De investeringen in een bovenleiding zijn duur. Elektrificatie via waterstof maakt een omschakeling naar emissievrij eenvoudiger.

Het doel van energiepartner Iberdrola is ook om de waardeketen van hernieuwbare waterstof te ontwikkelen met de hoogste normen voor veiligheid, technologie en concurrentievermogen.  Iberdrola is de Spaanse marktleider in de ontwikkeling van groene waterstof en heeft al twee operationele productievestigingen. Het bedrijf levert ook waterstof aan de nieuwe waterstof-bussen in Barcelona.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen