• Home Slider01

Munchen keyou waterstofDe Duitse fabrikant van waterstofmotoren Keyou kondigt aan de eerste modellen waterstofvoertuigen direct na de zomer te presenteren. Het bedrijf uit München werkt volop aan de ontwikkeling van verbrandingsmotoren op waterstof, in plaats van de gebruikelijke brandstofcel. Als eerste bedrijf ter wereld komt Keyou tegelijkertijd met een 18 ton vrachtwagen en een 12 meter lange stadsbus, beiden met een waterstofmotor. 


Keyou ontwikkelt sinds 2015 H2-specifieke technologieën, componenten en verbrandingsprocessen waarmee conventionele verbrandingsmotoren kunnen worden omgevormd tot emissievrije waterstofmotoren. Het bedrijf is erin geslaagd om 's werelds meest efficiënte H2-motor tot nu toe te ontwikkelen op basis van een dieselmotorplatform. Beide gepresenteerde prototypes zijn gebaseerd op een door Keyou ontwikkelde 7,8-liter waterstofmotor. 

Een chassis van de Daimler Actros vormt de basis voor de 18 tons vrachtwagen. De integratiewerkzaamheden, die in januari 2022 zijn gestart, zijn uitgevoerd door Paul Nutzfahrzeuge GmbH, de Europese marktleider op het gebied van speciale voertuigbouw. Na de succesvolle integratie van de motor in het voertuig, zijn de afgelopen maanden testritten in de buurt van München uitgevoerd. In de zomer moet de individuele goedkeuring voor het demonstratievoertuig rond zijn, zodat de 18 tons truck ook voor demonstratiedoeleinden op de openbare weg kan worden gebruikt. 

De 12 meter lange stadsbus, die is gebouwd op een chassis van een toonaangevende Europese busfabrikant, is het tweede emissievrije voertuig met een waterstofverbrandingsmotor. Paul Nutzfahrzeuge GmbH neemt ook het integratiewerk voor dit voertuig op zich. 

Beide prototypes zijn voor het eerst live op de beurs IAA 2022 in Hannover, die van 20 tot 25 september wordt gehouden.

In september 2020 publiceerde Waterstof Magazine een achtergrondverhaal over Keyou dat u nog terug kunt lezen via deze link

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen