• Home Slider01

Frankrijk Parijs HopiumAutofabrikant Hopium heeft vandaag in Parijs de Hopium Machina Vision gepresenteerd. De ontwikkeling van het voertuig werd een jaar geleden bekendgemaakt en nu is er beeldmateriaal beschikbaar van het eerste conceptmodel. Het voertuig is ontworpen door auto-ontwerper Félix Godard, die eerder werkte voor de merken Porsche en Tesla.

In het persbericht spreekt het bedrijf over een dashboard oogt als een breed display dat zowel door de bestuurder als door de passagier toegankelijk is en kan veranderen in een golfachtige beweging. De passagiers op de achterbank kunnen genieten van het comfort van een compromisloze binnenruimte en een ongeëvenaard uitzicht op de lucht. 

Olivier Lombard , de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans, richtte Hopium op, een fabrikant van hoogwaardige voertuigen op waterstof, als resultaat van zijn ervaring opgedaan op de racecircuits. Met de autocultuur in zijn erfgoed rijdt Olivier Lombard al 7 jaar in raceauto's op waterstof, wat hem de meest ervaren racer ter wereld op dit gebied maakt.

Autoliefhebbers die het voertuig met eigen ogen willen zien moeten nog een paar maanden geduld hebben. De indrukwekkende waterstofauto is voor het eerst te zien op de Autosalon in Parijs die van 17 tot 23 oktober 2022 wordt gehouden.

Wie niet kan wachten kan naar de beelden kijken via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen