• Home Slider01

Toyota Mirai WaterstofDe proef bij Toyota en Lexus dealer Louwman Groningen om een waterstofauto aan de vloot met vervangend vervoer toe te voegen is een groot succes. Klanten van Louwman die gebruik maken van vervangend vervoer tijdens een onderhoudsbeurt of reparatie kunnen sinds 1 maart ook kiezen voor een Toyota Mirai. “Op deze manier kunnen onze klanten kennismaken met rijden op waterstof”, meldt Robin Oosterwijk, waterstofspecialist bij Louwmans. “Veel van onze relaties geloven dat veel auto’s in de toekomst op waterstof rijden. Wij geven ze een mooie kans om het nu al te ervaren.”

Oosterwijk krijgt veel positieve reacties van klanten die voor het eerste van hun leven op waterstof rijden. Hij vergelijkt het rijden van een Mirai met een Toyota Prius. Daarbij is de Mirai nóg iets comfortabeler en stiller. Hij adviseert zijn collega-dealers van Toyota en Hyundai om ook waterstofauto’s aan de vloot van leenauto’s toe te voegen. “De afgelopen tien weken hebben we al veel positieve reactie ontvangen. Door het laten ervaren van het waterstof-rijden kunnen we gezamenlijk de markt sneller laten groeien.”

De kosten voor vervangend vervoer zijn bij Louwman 30 euro per dag, voor alle leenauto’s, dus ook de Mirai. Klanten die kiezen voor de waterstofauto hebben wel een voordeeltje, zij hoeven de brandstofkosten niet te betalen. De gemiddelde waterstofprijs in Nederland ligt rond de 15 euro per kilo. Daar kan ruim 100 km mee worden gereden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen