• Home Slider01

Assen Resato waterstof tankenDe Nederlandse fabrikant van waterstoftankstations Resato heeft samen met Van Halteren Technologies een H2-tankstation ontwikkelt met zeer hoge capaciteit. Het tankstation kan tussen de 2000 en 11.400 kilo waterstof per dag leveren onder een druk van 350 en 700 bar. De samenwerking tussen deze Nederlandse technologiebedrijven maakt het mogelijk om onbeperkt back-to-back te tanken voor vrachtwagens, bussen en auto's.

De nieuwe H2 Direct-technologie is gebaseerd op een modulaire opzet waardoor deze schaalbaar is voor toekomstige uitbreiding wanneer de vraag toeneemt. De kern van het systeem is gebouwd met een hydraulisch systeem dat de energie levert aan de verschillende compressortrappen. Een modulaire set versterkers comprimeert de waterstof tot 350 en/of 700 bar. Het hydraulisch systeem zorgt voor de hoge capaciteit.

De twee bedrijven spreken van een disruptieve oplossing voor de heavy-duty mobiliteitsmarkt in vergelijking met bestaande systemen. De waterstof onder druk kan onmiddellijk in meerdere dispensers worden getankt. Ook kan de waterstof via tubetrailers worden opgeslagen en vervoerd naar tankstations of andere industriële toepassingen. Door de ultrahoge capaciteit en de verscheidenheid aan drukken is het modulaire systeem ideaal voor het tanken van grote volumes met meerdere dispensers.

“Met ons systeem kunnen bussen, vrachtwagens en auto's tegelijkertijd worden getankt”, meldt Resato. “Met hoge prestatiemogelijkheden en minder bewegende delen heeft het systeem slechts jaarlijkse onderhoudsintervallen nodig. Dit vermindert de uitvaltijd aanzienlijk en verlaagt de operationele kosten.”

H2direct, de eerste in zijn soort, is een direct compressiesysteem met ultrahoge capaciteit dat het back-to-back tanken van waterstofvoertuigen, treinen en schepen mogelijk maakt. De lineaire eenheden van het systeem comprimeren de waterstof tijdens het tanken. Het waterstofgas wordt geleverd volgens het tankprotocol. Het opslaan van grote buffers onder hoge druk bij de tanklocaties is niet meer nodig.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen