• Home Slider01

Wilrijk Dats 24 waterstoffDe Belgische tankstationketen Dats 24 opent in hoog tempo nieuwe waterstoftankstations. Ruim een maand geleden opende het bedrijf een H2-pomp langs de A12, iets ten zuiden van Antwerpen. De komende maanden komen er nog vier waterstoftankstations bij.

Het eerste H2-station van Dats 24 werd in 2018 geopend in Halle en het tweede de afgelopen maand in Wilrijk. Hier moeten binnenkort vuilnisauto’s van de stad Antwerpen waterstof komen tanken. Op 7 juli wordt het derde waterstoftankstation geopend in Haasrode, in de regio Leuven. De komende maanden komen er nog H2 stations bij in Erpe-Mere, aan de snelweg tussen Brussel en Gent, in Ollignies aan de snelweg tussen Brussel en Rijssel (Lille) en Herve, iets ten oosten van Luik. In korte tijd heeft Dats 24 dan vijf nieuwe locaties geopend.

DATS 24 is een keten van 140 tankstations die  onderdeel zijn van de Colruyt Group. Colruyt is een bekende supermarktketen in België. 

Binnen het project H2Benelux werken de overheden van de Benelux samen met een aantal bedrijven om de ontwikkeling van waterstoftankstations voor personenauto’s op te stimuleren. Concreet worden binnen het project ‘H2BeNeLux’ 8 waterstoftankstations gebouwd: 4 in Nederland (Regio Amsterdam (2), Utrecht , Rotterdam), 3 in België (Regio Leuven, Luik, Gent) en 1 in Luxemburg. Een aantal tanklocaties is inmiddels operationeel.

Bij elk waterstoftankstation worden 10 auto’s op waterstof ingezet, zodat op al deze plaatsen proeftuinen rond waterstof worden gecreëerd.

Het Belgisch-Nederlandse WaterstofNet heeft het projectidee H2Benelux ontwikkeld en ingediend bij Europa. Tijdens de uitvoering van H2Benelux is WaterstofNet coördinator van het project, en organiseert WaterstofNet de inhoudelijke en financiële rapportering en de communicatie. H2BeNelux is goedgekeurd binnen het Europese programma ‘Connecting
Europe Facility (CEF) - Transport Sector’ en krijgt financiële ondersteuning van de Nederlandse, Vlaamse, Waalse en Luxemburgse overheid.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen