• Home Slider01

Australie Hydrogen projectsDe Australische CSIRO's Hydrogen Industry Mission komt met een Waterstof Informatiecentrum. Het doel van het digitale centrum is om de onderzoek en ontwikkeling rond waterstof te bevorderen door regelmatig bijgewerkte informatie te verstrekken over beleid, projecten, onderzoek en middelen.

Larry Marshall, Chief Executive van CSIRO, meldt bij de presentatie dat Australië uitstekend is gepositioneerd om waterstof te laten uitgroeien tot een miljardenindustrie, met de daarbij behorende werkgelegenheid. “Australische waterstof moet voor de binnenlandse carbonisatie zorgen en een importproduct worden voor landen over de hele wereld.”

Via het Hydrogen Knowledge Centre hebben gebruikers toegang tot een breed scala aan informatie, van interactieve tools die de toekomstige kosten van waterstof voorspellen op basis van technologie-inzet en energieverbruik, tot educatieve bronnen die de basisprincipes van waterstof en het gebruik ervan in de energiemix uitleggen. Het Hydrogen Knowledge Centre wordt een centraal punt van essentiële informatie voor waterstof-R&D in Australië. Het helpt dubbel werk te voorkomen en bevordert de snelheid van ontwikkelingen die Australië nodig heeft om een ​​wereldwijd een belangrijke rol te spelen bij de ontwikkeling en export van waterstof.

Een nieuwe industriekaart, ook onderdeel van het kenniscentrum, zal alle huidige projecten in heel Australië uitlichten en gebruikers in staat stellen zoekopdrachten te filteren op projectvoorstanders, eindgebruik en ontwikkelingsstatus. De nieuwe kaart laat 85 huidige waterstofprojecten zien die worden aangestuurd door de industrie in heel Australië. 

Volgens schattingen van de Australische regering zou de Australische waterstofproductie voor export en binnenlands gebruik tegen 2050 meer dan 33 miljard euro aan extra BBP kunnen genereren."

Het Australische Hydrogen Knowledge Center is toegankelijk via deze link

De industriekaart (afbeelding) is te zien via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen