• Home Slider01

Californië SoCalGasHet Amerikaanse Ministerie van Energie heeft aangekondigd dat het 52,5 miljoen euro te gaan uittrekken voor de financiering van 31 projecten om de ontwikkeling van de waterstofsector te stimuleren. De overheidsfinanciering omvat 16,5 miljoen euro voor het Office of Fossil Energy and Carbon Management (FECM) en 36 miljoen euro voor het Office of Energy Efficiency and Renewable Energy (EERE). 

De FECM ondersteunt 12 projecten gericht op zeer technische gebieden zoals het verlagen van de kosten door de verbetering van materialen en het productieproces van technologieën voor de productie van waterstof. Deze projecten omvatten ook de ontwikkeling van een innovatief systeem voor koolstofafvang, -opslag en -gebruik door middel van methaanreformingsinstallaties en een verbrandingssysteem voor gasturbines die volledig op waterstof draaien.

De EERE ondersteunt 19 projecten met betrekking tot de productie en opslag van groene waterstof. Deze initiatieven zullen zich richten op elektrolyse met verbeterde productiemethoden en geoptimaliseerde assemblage om de kosten te verlagen.  Ze zullen ook betrekking hebben op de productie van schone waterstof, het ontwerp van duurzamere en efficiëntere brandstofcellen, de binnenlandse waterstofvoorziening en tank- en opslagsystemen.

"Als we de klimaatverandering effectief willen bestrijden, moeten we investeren in alternatieve en innovatieve energietechnologieën", zei de Amerikaanse vertegenwoordiger Scott Peters onlangs. “Deze revolutionaire technologie is in staat om de Verenigde Staten van stroom te voorzien en ons tegelijkertijd te helpen onze klimaatdoelen te bereiken."

In totaliteit wil de Amerikaanse regering 31 projecten met betrekking tot waterstof ondersteunen, waarvan het project van SoCalGas (foto) onderdeel uitmaakt. Samen met NREL (National Renewable Energy Laboratory) wil men bij Zuid-Californië Gas een nieuw opslagsysteem ontwikkelen voor waterstof. Het systeem zal functioneren zonder de eis van compressie. Hiervoor is een subsidie beschikbaar van 1,7 miljoen euro. Het is een deel van de in totaal beschikbare 52,5 miljoen euro.  HY2MEGA, zoals het project gedoopt is, moet een veilige manier zijn voor waterstof-opslag. Het is een project met een looptijd van drie jaar en gaat voor het einde van dit jaar van start.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen