• Home Slider01

Everfuel dDenmarkHet Deense bedrijf Everfuel gaat de waterstof leveren voor een test met Volvo-trucks. De nieuwe vrachtauto’s op waterstof worden getest in Zweden en Spanje onder respectievelijk extreem koude en extreem warme omstandigheden. De testperiode gaat begin 2023 van start. Everfuel zal op beide locaties een mobiel waterstoftankstation met de naam Everfiller inzetten (foto).

"De samenwerking met de Volvo-groep is van grote waarde voor ons”, meldt Jacob Krogsgaard, CEO van Everfuel. “We zijn klaar om de commerciële uitrol van zijn waterstof-brandstofceltrucks, die gepland staat voor 2025, te ondersteunen. Ook voor ons bedrijf is dit een waardevol leerproces. We gaan data verzamelen met betrekking tot de waterstoftankprocedures van zware voertuigen in extreme klimatologische omstandigheden. Bovendien gaat dit Volvo-project aantonen hoe waterstof en batterij-elektrisch ieder een eigen rol spelen binnen de toekomstige mobiliteit.”

Everfuel maakt deel uit van het Green Fuels for Denmark-project onder leiding van Ørsted, dat onlangs door de Europese Commissie is toegelaten tot het IPCEI-programma. Als onderdeel van dit initiatief zal het bedrijf betrokken zijn bij de ontwikkeling van een netwerk van tankstations voor de distributie van groene waterstof voor het wegvervoer.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen