• Home Slider01

Parijs Netflix WaterstofEnergy Observer Developments, heeft een stroom-aggregaat op waterstof geleverd voor de opname van een serie voor Netflix. Op deze wijze kon de filmcrew 12 uur lang op volg vermogen geheel emissievrij filmen. Het apparaat is geleverd door Eneria, een bedrijf gespecialiseerd in gasgeneratoren en heeft een diesel-aggregaat vervangen. Daarmee is een uitstoot van 700 kg CO2 bespaard.

Het waterstof aggregaat GEH2®  is ontwikkeld door Energy Observer Developments (EODev) met de unieke ervaring die is opgedaan aan boord van Energy Observer: het eerste zelfvoorzienende waterstofschip op basis van schone energie, dat innovatieve oplossingen voor het milieu ontwikkelt. De missie van het bedrijf, opgericht in maart 2019, is om de energietransitie te versnellen door duurzame, betrouwbare, efficiënte en betaalbare industriële oplossingen aan te bieden.

De filmploeg van Netflix gebruikte op een avond emissievrije elektriciteit in het park van het Château de Courances bij Parijs om een ​​verlichtingssysteem aan te drijven dat was ontworpen om de effecten van een nacht met volle maan te reproduceren.

Het aggregaat op waterstof is op een vrachtwagen van 19 ton aangevoerd die ook 44 kg waterstof, gecomprimeerd tot 200 bar, aangeverde. De volledig mobiele installatie kon zo de filmploeg rond het park volgen. Het apparaat produceerde nagenoeg geen geluid, zodat de filmploeg ongestoord kon werken. Een 18 kW HMI Daylight-ballon, die het licht van de maan simuleert, werd gebruikt om de acteurs rond het kasteel te begeleiden bij nachtelijke verlichting.

Laurent Orvoën , Eneria's New Energy Development Sales Manager, is blij met dit succes: "Dit was een primeur voor de mobiele versie, maar zoals gewoonlijk heeft de GEH2® opnieuw aangetoond dat het zonder problemen aan alle verwachtingen kan voldoen, ongeacht de omstandigheden. We hebben er alle vertrouwen in dat de transitie zal versnellen en we zijn ervan overtuigd dat waterstof en de door EODev ontwikkelde schone elektro-waterstofoplossingen voor veel sectoren onmisbaar zullen worden. We investeren daarmee in de toekomst."

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen