• Home Slider01

Iberdrola BP waterstofHet van oorsprong Spaanse energiebedrijf Iberdrola en oliegigant bp hebben bekendgemaakt een ​​strategische samenwerking aan te gaan om de energietransitie te versnellen. De bedrijven gaan samenwerken bij de uitrol van elektrische laadpunten in Spanje en Portugal en bij de grootschalige productie van waterstof uit wind- en zonne-energie.

Samen zijn de bedrijven van plan de openbare oplaadinfrastructuur voor snelle EV's aanzienlijk uit te breiden om de uitrol van elektrische voertuigen te ondersteunen en om grootschalige productiehubs voor groene waterstof te ontwikkelen in Spanje, Portugal en het VK. 

De voorzitter van Iberdrola, Ignacio Galán, vindt de samenwerking tussen een de twee energie-giganten een logische stap. “De omvang van de uitdagingen van de energietransitie vereist allianties tussen bedrijven zoals Iberdrola en bp. Samen beschikken we over de technologie en kennis die nodig is om de industriële ontwikkeling van Europa te versnellen met schone energie."

Iberdrola en bp gaan een joint venture te vormen die van plan is tot € 1 miljard te investeren om een ​​netwerk van maximaal 11.000 snelle en ultrasnelle openbare oplaadpunten voor  batterij-elektrische voertuigen in heel Spanje en Portugal. Het plan omvat het installeren en exploiteren van een eerste 5.000 snellaadpunten tegen 2025 en tot een totaal van 11.000 in 2030, inclusief de bestaande en toekomstige snellaadhubs van bp en Iberdrola.

De bedrijven gaan ook een joint venture oprichten voor grootschalige geïntegreerde productie van groene waterstof in Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Het groene waterstofproject bij de raffinaderij van bp in Castellón, aan de oostkust van Spanje bij Valencia, maakt deel uit van de overeenkomst. Op basis van de samenwerking in Spanje, Portugal en het VK zijn Iberdrola en bp van plan potentiële toekomstige kansen voor de productie van groene waterstof te verkennen in andere geografische gebieden op de wereld.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen