• Home Slider01

Auckland NZ Post waterstofDe pers in Nieuw-Zeeland meldt dat Duitsland en Nederland de volgende markten zijn waar Hyundai waterstoftrucks gaan rijden. De informatie verscheen de afgelopen week in de Nieuw-Zeelandse pers bij publicaties rond de eerste vrachtauto op waterstof die daar in gebruik is genomen door NZ Post (foto). Nieuw-Zeeland is daarmee de derde markt ter wereld, na Korea en Zwitserland, die de waterstofvrachtauto Hyundai XCIENT laat rijden.

Wereldwijd was Zwitserland in 2020 de eerste, daar rijden nu 25 bedrijven met in totaal 47 trucks op waterstof op de weg. Aanjagers zijn de supermarktketens Migros, Coop en Spar, maar ook bedrijven als McDonalds en Swiss Post rijden met waterstofwagens.

Bij de presentatie van de eerste waterstoftruck in Nieuw-Zeeland meldt Hyundai NZ dat er ook grote belangstelling is van andere transportbedrijven voor het testen van waterstof als een emissievrij alternatief voor dieselvrachtwagens. “De prestaties van het voertuig in Zwitserland geeft de transporteurs op de eilanden vertrouwen. In Europa hebben de waterstoftrucks van Hyundai inmiddels meer dan 4 miljoen kilometer probleemloos afgelegd.”

De bron van de meldingen in de Nieuw-Zeelandse pers waarom Duitsland en Nederland de volgende markten zijn heeft onze redactie nog niet kunnen achterhalen. Weet u meer? Tip ons via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beelden van de officiële ingebruikname van de eerste waterstoftruck in Nieuw-Zeeland ziet u via deze link.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen