• Home Slider01

BMW hydrogen carVanaf 2025 gaat BMW waterstofauto’s seriematig produceren. De verkoopdirecteur van de Duitse autofabrikant, Pieter Nota, heeft dat bevestigd in een gesprek met het Aziatische dagblad Nikkei. Vanaf 2025 wordt begonnen met de serieproductie en verkoop. Zoals Waterstof Magazine eerder berichtte gaat de Duitse autofabrikant tegen het einde van dit jaar al beginnen met de kleinschalige productie van de iX5 Hydrogen, een BMW op waterstof. Er komen ongeveer 50 voertuigen op de markt.

"We zien dat waterstoftechnologie vooral relevant is voor grote SUV's", aldus Nota. De BMW iX5 Hydrogen, die afgelopen september in München in zijn definitieve versie werd gepresenteerd , wordt de eerste waterstof-SUV van het merk. Ontworpen in samenwerking met Toyota, zal het eind 2022 op kleine schaal in productie gaan. Het voertuig is vorig jaar zomer onder hoge temperaturen getest in Frankrijk en de afgelopen winter onder bizar lage temperaturen in Zweden (foto).

“We hebben verschillende projecten waarbinnen we samenwerken met Toyota”, zegt Nota, zinspelend op andere waarschijnlijke samenwerkingen met de Japanse automaker. BMW kan ervoor kiezen om waterstoftechnologie te integreren in andere modellen. 
Wijzend op de problemen van de laad-infrastructuur, maar ook van de beschikbaarheid van bepaalde materialen, is BMW niet van plan om alles op de batterij-aangedreven elektrische auto te zetten. Naast waterstofsystemen blijft de fabrikant investeren in verbrandingsmotoren. "We geloven in het belang van verschillende technologieën zoals batterij-elektrische voertuigen, waterstof en efficiënte verbrandingsmotoren, omdat we niet al onze investeringen op één techniek willen concentreren", aldus Nota.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen