• Home Slider01

Noorwegen Waterstof elektrolyserBij Norwegian HydrogenPro, een leverancier van oplossingen voor het produceren, opslaan en distribueren van waterstof, is het afgelopen weekend de grootste elektrolyser ter wereld gearriveerd. Het gevaarte met een gewicht van 80 ton en een doorsnede van 2 meter kan 100 kilo groene waterstof per uur produceren. De elektrolyser is geproduceerd in Tianjin, China en per schip, in 10 weken tijd, naar Herøya in het zuidoosten van Noorwegen getransporteerd. Het apparaat kan jaarlijks bijna 900-duizend kilo groene waterstof produceren.

“Dit project is een belangrijke mijlpaal voor grote, groene waterstofprojecten in Europa”, zegt Karoline Aafos , CPO van HydrogenPro. “Het vereist een grondige planning en is belangrijk om grotere, groene waterstofprojecten mogelijk te maken, waardoor de ecologische voetafdruk en de kosten per kilo groene waterstof flink worden verminderd”.

De elektrolyser heeft een output van 100 kg zuivere waterstof per uur, wat volgens Norwegian HydrogenPro een nieuwe standaard zal zijn voor de industrie. De test heeft tot doel inzicht te krijgen of de elektrolyser de verwachte hoeveelheid waterstofgas per tijdseenheid produceert. Tijdens de testperiode is HydrogenPro van plan om  fluctuerende elektriciteitsinvoer uit hernieuwbare energiebronnen te gebruiken en verschillende andere parameters te testen.

De elektrolyser zal in de komende weken worden geassembleerd en geïnstalleerd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen