• Home Slider01

 Cannes SeaBubblesBezoekers van het Cannes Yachting Festival 2022 konden de afgelopen week kennismaken met een heel bijzonder boot op waterstof. Het bedrijf SeaBubbles presenteerde een personenshuttle die via draagvleugels boven het water zweeft. De draaivleugels zijn intrtekbaar om het vaartuig ook in ondiepe wateren te kunnen laten varen.

De nieuwe SeaBubbles-shuttle is is 8 meter lang en 3,5 meter breed en afhankelijk van de opbouw geschikt voor maximaal 12 personen. Twee electromotoren van 45 KW drijven de boot aan. De motoren kunnen worden gevoed door een accu-pakket of een brandstofcel van 60 kW. Het vaartug kan maximaal 9,9 kilo waterstof tanken onder 350 bar. Voor het prototype werd de brandstofcel geleverd door Green GT en de tanks door Luxfer. De maximale snelheid is 18 knopen (35 km/u) en de fabrikant claimt een vaartijd van 2,5 uur. Drie draagvleugels kunnen de boot op snelheid uit het water tillen en daarmee wordt de vaarweerstand sterk verminderd. 

SeaBubbels denkt dat het emissievrije vaartuig erg interessant is voor luxe hotels, watertaxi's en particuliere operators om gasten op een bijzondere wijze te vervoeren. De eerste boot zal in het voorjaar van 2023 operationeel zijn en worden getest op het Meer van Annecy, in de nabijheid van de hoofdvestiging van SeaBubbels.

 
De fabrikant is in ieder geval zeer enthousiast. “Er is over de hele wereld veel belangstelling voor dit product. Er is veel vraag naar onze boot in de Verenigde Staten en we profiteren van een solide partnerschap in de Verenigde Arabische Emiraten”, legt Cyril Moëne uit, verantwoordelijk voor partnerschappen bij SeaBubbles. " In Europa schatten we het potentieel op 200 schepen per jaar”. De unieke shuttle op waterstof gaat rond de 1,5 miljoen euro kosten, de levertijd na bestelling is 18 maanden. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen