• Home Slider01

Bremervorde H2TreinFabrikant van treinen op waterstof meldt een nieuw record. De waterstoftrein Coradia iLint heeft een langeafstandsrecord gebroken. De afgelopen week reed het voertuig op één tank waterstof een afstand van 1.175 kilometer. De reis begon aan de Noordzee in het noorden van Duitsland en eindigde in het zuiden aan de Oostenrijkse grens. De reis, die voor een belangrijk deel over niet geëlektrificeerde spoorlijnen liep, is 100% CO2-vrij gerealiseerd.

Afgelopen maand kwam Alstom ook al in het nieuws toen de eerste van 14 regionale treinen op waterstof is gaan rijden in het noorden van Duitsland in het gebied ten noorden van Bremen en Hamburg. De regionale trein stoot alleen stoom en gecondenseerd water uit en heeft een laag geluidsniveau. De 14 treinen op waterstof zijn eigendom van Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG). Andere projectpartners binnen dit wereldwijd unieke project zijn de Elbe-Weser spoor- en vervoersmaatschappij (evb) en het gas- en engineeringsbedrijf Linde. De laatste partij zorgt voor de levering van waterstof en het waterstoftankstation.

Dankzij een actieradius van 1.000 kilometer kunnen de treinen met meerdere wagons de hele dag op slechts één tank volgens de dienstregeling rijden. De Coradia iLint is ontworpen in Alstom expertisecentrum voor regionale treinen in de Duitse stad Salzgitter en in Tarbes in Frankrijk. In 2016 werd de waterstoftrein voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Zien hoe de waterstoftrein rijdt en wordt getankt? Klik dan op deze link.

https://youtu.be/lsunHqpwIak?t=37

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen